Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki z boczkiem? Czemu nie! Pyszne i pożywne danie z podsmażonym boczkiem, cebulką i czosnkiem, które doskonale komponuje się z Ketchupem WINIARY. A dla fanów czosnku, proponujemy Sos czosnkowy WINIARY. Smacznego!
Boczek zmiel w maszynce do mięsa, zrumień na suchej patelni.
Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekaj drobno.
Do boczku na patelni dodaj olej, cebulę i czosnek, zrumień i ostudź.
Boczek dopraw do smaku pieprzem.
Naleśniki: Jajka wbij do naczynia, dodaj mleko, zmiksuj.
Dodawaj stopniowo przesianą mąkę, sól i połowę smażonego boczku.
Na patelni usmaż 8 naleśników, każdy posyp pozostałym boczkiem i zwiń w rulon.
Podawaj tuż po przygotowaniu z Ketchupem WINIARY.