Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie około 5 minut, odsącz i ostudź.
Ostudzone różyczki brokuła drobno pokrój.
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki.
Połącz wszystkie składniki farszu, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
NALEŚNIKI: Z mleka, mąki, 2 jajek, oleju, szczypty soli i około 3 łyżek wody przygotuj ciasto naleśnikowe.
Usmaż na patelni 8 cienkich naleśników, na każdym połóż farsz brokułowy, złóż w kopertę, panieruj w pozostałych 2 jajkach i bułce tartej.
Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
Podawaj tuż po przygotowaniu z Sosem włoskim.