Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyń (proszek) rozprowadź w 1/2 szklanki zimnego mleka, pozostałe mleko zagotuj.
Do gotującego mleka wlej rozprowadzony proszek, dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 0,5 minuty cały czas mieszając.
Śmietanę ubij z cukrem i połącz z budyniem.
NALEŚNIKI: Żółtka utrzyj z cukrem, a białka ubij na sztywna pianę. Do żółtek dodaj śmietankę, mąkę i białka. Dokładnie wymieszaj.
Naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Winogrona przekrój na połowę i usuń pestki.
Na naleśniki nakładaj porcję budyniu oraz winogrona, składaj w trójkąty.
Podawaj zaraz po przygotowaniu.