Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i czosnkiem, skrop olejem. Wymieszaj.
Przykryj i wstaw na 1 godz. do lodówki.
Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanej patelni 15-20 minut do odparowania płynu.
Z mąki, mleka, jajek, szczypty soli i oleju przygotuj ciasto naleśnikowe.
Odstaw na 30 minut.
Na rozgrzanej patelni usmaż 8 naleśników.
Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu mięsnego i złóż w trójkąt.
Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą.
Naleśniki podawaj od razu po przygotowaniu z sosem czosnkowym. Możesz przyozdobić gałązką szczypiorku.