Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki nie tylko można podać na słodko. Proponujemy je w wydaniu wytrawnym – z groszkiem, cukinią, papryką i kalafiorem. To doskonały i pyszny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. A jeśli wśród Twoich bliskich są fani żółtego sera, na gorący naleśnik możesz położyć po dwa plasterki sera i poczekać chwilę, aż się roztopi. Danie to także komponuje się z świeżym szczypiorkiem lub pietruszką.
Spróbuj także z sosem mornay na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Warzywa pokrój w dowolnej wielkości kawałki i dodaj do mięsa, dodaj też ZIARENKA SMAKU.
Całość podlej wodą i duś, aż wszystko będzie miękkie.
Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym i 1 łyżką mąki. Całość delikatnie wlej do mięsa i duś do momentu aż sos zgęstnieje.
Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem i pokrojoną drobno dymką. Usmaż duże naleśniki.
Naleśniki napełniaj farszem i podawaj składane na pół.