Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do dużego naczynia wlewamy letnie mleko. Wbiajmy jajko oraz wsypujemy cukier waniliowy i sól. Dodajemy mąkę. Ubijamy masę trzepaczką. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wlewamy porcję ciasta. Smażymy naleśniki na rumiano.
Przygotowane naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym i zwijamy w trójkąty. Odrobinę serka nakładamy na wierzch naleśnika (można dodać także rodzynki).