Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki są niezawodnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Można serwować je w wersji słodkiej lub wytrawnej, dzięki czemu trafiają one w gusta niemal wszystkich osób. Jak stworzyć to danie w wytrawnej odsłonie? Przedstawiamy przepis na naleśniki z soczewicą polane wyjątkowym Sosem borowikowym Jak u Mamy WINIARY.
Z mleka, wody, mąki, jajek, szczypty soli i oleju przygotować ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki.
W osolonej wodzie ugotować soczewicę.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać soczewicę i smażyć ok. 2 minuty.
Do farszu dodać bulion (1 łyżkę Bulionu drobiowego WINIARY rozprowadzić w 3/4 szklanki wodu), doprawić solą, pieprzem i chwilę jeszcze gotować (ok.15 minut))
Dodać koncentrat pomidorowy i bułkę tartą. Usmażone naleśniki posmarować farszem,zwinąć jak krokiety.
Podawać z wcześniej przygotowanym wg przepisu sosem borowikowym Winiary.