Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
NALEŚNIKI: Białka jajek oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym i posiekanymi świezymi ziołami.