Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie zawsze najlepszym i nie jedynym sposobem na podanie naleśników jest ten na słodko, choć bez wątpienia jest on najpopularniejszy. Okazuje się, że placki z wytrawnym nadzieniem również mogą podbić kubki smakowe najbardziej wymagających osób. Naleśniki ze szpinakiem kurczakiem i serem feta to prawdziwa gratka oraz sprytny sposób na przemycenie do stałego menu wartościowego szpinaku. Doskonały smak pomoże Ci uzyskać Sos Cztery Sery Italia WINIARY. Naleśniki możesz podawać także z maślanką lub kefirem.
Przygotowanie jest bardzo proste, ale jeśli obawiasz się, że naleśniki nie wyjdą, dodaj do nich odrobinę sody oczyszczonej. Dzięki temu zyskają delikatny smak i będą pulchne. Zacznij od przygotowania farszu. Oczyść szpinak i umyj go, a następnie zasmaż na maśle z odrobiną czosnku przez kilka minut. Możesz też wykorzystać mrożony szpinak. Po ostudzeniu połącz go z serem feta i śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pierś z kurczaka ugotuj lub upiecz i pokrój w cienkie paseczki. Usmaż naleśniki. Możesz użyć do tego własnego sprawdzonego przepisu. Na każdy placek nałóż masę szpinakową, a na nią mięso. Całość zawiń w rulon lub w kopertę. Sos Cztery Sery Italia WINIARY przygotuj według opisu na opakowaniu i podawaj jako dodatek do naleśników. To świetny pomysł na połączenie dań warzywnych, mięsnych i mącznych w jedną zgrabną całość.
Farsz: Szpinak oczyść, umyj i zasmaż na maśle z czosnkiem (max 2-3 minuty) .
Ostudź i połącz fetą i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Upieczone lub ugotowane piersi kurczaka pokrój w paseczki.
Naleśniki: Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż 8 naleśników.
Na każdy naleśnik nałóż porcje szpinaku, a na nim mięso, zwiń.
Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i podaj do naleśników.