Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Odlewamy 2 szklanki mleka, a pozostałe wstawiamy na gaz. Dodajemy do mleka margarynę. Gdy margaryna zacznie się topić, dajemy cukry.
Pozostałe mleko przekładamy do wysokiego naczynia, dajemy jaja, wsypujemy mąkę pszenną, zawiesinę budyniową miksujemy na jednolitą masę.
Zawiesinę wlewamy na gotujące się mleko, szybko mieszamy aż do całkowitego zgęstnienia.
Herbatniki układamy na blaszce, rozsmarowujemy na nich delikatnie budyń na całej powierzchni.
Przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Kroimy i gotowe.