Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka myjemy i kroimy w większe kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.
Do miseczki wbijamy jajka. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą, ostrą papryką i maggi. Dolewamy mleka do uzyskania odpowiedniej, pożądanej gęstości ciasta.
Do drugiego talerza wsypujemy mąkę pszenną.
Kostki kurczaka obtaczamy w cieście.
Następnie obtaczamy w mące.
I ponownie w cieście.
Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy do uzyskania złotego koloru.
Wykładamy na ręczniki papierowe, które wchłoną nadmiar tłuszczu.
Podajemy na ciepło bądź zimno, według uznania.