Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki myjemy. Do każdego słoja dajemy koper, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i kawałek marchewki.
Z soli, octu i cukru robimy zalewę - zagotowujemy składniki i gotujemy kilka minut pod przykryciem.
Zalewamy ogórki i zagotowujemy słoiki w garnku pasteryzując je.
Odkładamy aż ogórki się przegryzą, na kilka tygodni.
Beatka