Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki (czyli jednego ogórka dzielimy na czworo, najlepiej, aby ogórki nie miały zbyt dużych pestek w środku).
Wkładamy do miski, posypujemy solą zostawiamy na 2 godziny.
Cebule obieramy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy do ogórków i razem mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy przecier pomidorowy, ocet olej, cukier. Gotujemy chwilę i zalewamy ogórki.
Odstawiamy na 2 godziny, a następnie wkładamy do słoików.
Gotujemy 15 minut od momentu zagotowania.