Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Marchewki obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać gałkę muszkatołową, kurkumę, marchewkę i ziemniaki, krótko podsmażyć.
Warzywa zalać wodą - tak, aby przykryła ich poziom. Gotować na małym ogniu, przez ok. 10-12 minut - do momentu aż ziemniaki zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Dolać Pastę z pomysłem na…Zupę Ogórkową Winiary oraz ok. 300 ml wody, wymieszać i gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
W osobnym naczyniu rozmieszać odrobinę zupy ze śmietanką - tak, aby ta nie zważyła się po dodaniu do zupy. Przelać do garnka.
Gotową zupę doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku.
Na koniec dodać posiekany koperek.
Aaaa