Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku z grubym dnem rozgrzej masło.
Wyciśnij przez praskę czosnek, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij mieszając. Dodaj mielone mięso i smaż, przegarniając łopatką, aż się zrumieni.
Zalej 5 szklankami wody, dołóż startą na grubych oczkach marchewkę, doprowadź do wrzenia i wsyp ryż.
Gotuj, często mieszając, aż ryż będzie prawie miękki.
Zawartość opakowań Zup ogórkowych rozprowadź w 1/2 l wody, mieszając wlej do garnka. Gotuj często mieszając ok. 7 min.
Na koniec zabiel śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem.