Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne danie z kuchni arabskiej z dodatkiem sosu czosnkowego WINIARY.
Zamiast omleta, można formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju.
Ciecierzycę namoczyć w dużej ilości wody przez noc i odcedzić.
Wszystkie składniki – przyprawy, cebulę, czosnek, pietruszkę (bez łodyżek) i 3 łyżki oleju zmiksować, jeżeli masa ciężko się blenduje, można dodać trochę wody. Masa nie musi być idealnie zmiksowana, ale powinna być gęsta.
Na rozgrzany olej wyłożyć masę i uformować mini omleciki. Smażyć do zbrązowienia z obydwu stron.
Podawać z sosem czosnkowym WINIARY albo sosem egzotycznym Mango z Chilii - według swoich upodobań.