Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko, mąkę i jajka połącz. Dodaj tochę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Dodaj trochę stopionego masła lub dwie łyżki oliwy z oliwek.
Na suchą teflonową patelnię wylej trochę ciasta i smaż pod przykryciem.
Pieczarki oczyść i pokrój na małe kawałki. Cebulę drobno posiekaj.
Pieczarki i cebulę smaż na maśle w rondlu. Najpierw pod przykryciem, a następnie bez, aby odparować wodę z pieczarek. Uważaj, aby się nie przypaliło. Na koniec dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY.
Pomidor sparz i obierz ze skóry. Pokrój w grube plastry.
Omlet wyłóż na talerz. Na połowę wykładaj plaster sera, plastry pomidora i pieczarki. Zamknij drugą połową. Na wierzhu ułóż jezcze jeden plaster sera.
Wstaw do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz w temperaturze 160 st. C przez 10 minut.
Możesz podać z sosem czosnkowym lub ketchupem.