Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj szpinak i wrzuć na suchą patelnię na średnim ogniu. Podsmaż chwilę, odsącz nadmiar wody i odłóż. Przesiekaj trochę i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Jajka rozbij w misce i rozmieszaj za pomocą widelca. Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki mleka.
Rozgrzej patelnię, dodaj 1 łyżkę lub 2 łyżki masła albo oleju rzepakowego. Wlej jajka na środek patelni i rozprowadź równomiernie. Podważ jeden z brzegów omletu i przechyl patelnię tak, aby masa jajeczna z wierzchu spłynęła na patelnię.
Kiedy jajka się zetną, wyłóż na wierzch na jedną połowę podsmażony szpinak, dodaj szynkę (możesz ją wcześniej podsmażyć). Całość możesz posypać żółtym serem.
Następnie nałóż drugą połowę omletu na tę z farszem, podsmaż jeszcze chwilę i zdejmij z patelni.
Podawaj omlet posmarowany leciutko Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.