Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa krem z zielonego groszku w orientalnej odsłonie! Groszek – jako składnik bazowy – w połączeniu z nieco egzotycznymi przyprawami nabiera zupełnie nowego wymiaru smakowego. Jego słodycz przełamuje sok z limonki, a charakteru nadają imbir i szczypta chilli. Mleko kokosowe sprawia, że zupa krem staje się aksamitna! Dorzućcie jeszcze garść świeżej kolendry, nie pożałujecie!
Jedni uwielbiają kolendrę, inni uważają ją za niejadalną. Jeśli należysz do pierwszej grupy, koniecznie sprawdź nasze przepisy na zupy z kolendrą!
Rozgrzewający krem z pomidorów z imbirem i kolendrą
Na walentynki: Rozgrzewający krem pomidorowy na pieczonych warzywach
Krem z marchwi i fenkułu
Zupa Phở – czyli wietnamski rosół
Gazpacho andaluzyjskie na gorące dni
Tajska zupa z kukurydzy na mleku kokosowym
Marokańska zupa harira
Zupa tex-mex
Indyjska zupa gulaszowa z jagnięciną
Szalotki pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju kokosowym.
Świeżą kolendrę posiekać.
W dużym garnku umieścić groszek, liście kafiru, starty na tarce imbir. Dodać szalotki i zalać bulionem.
Całość gotować przez kilka minut aż groszek zmięknie i aromaty się połączą.
Do zupy dolać mleko kokosowe, sok z limonki. Dosypać posiekaną kolendrę (zostawiając odrobinę do dekoracji) oraz szczyptę chilli.
Całość zmiksować na gładki krem.
Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać udekorowaną kolendrą.