Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szalotki pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju kokosowym.
Świeżą kolendrę posiekać.
W dużym garnku umieścić groszek, liście kafiru, starty na tarce imbir. Dodać szalotki i zalać bulionem.
Całość gotować przez kilka minut aż groszek zmięknie i aromaty się połączą.
Do zupy dolać mleko kokosowe, sok z limonki. Dosypać posiekaną kolendrę (zostawiając odrobinę do dekoracji) oraz szczyptę chilli.
Całość zmiksować na gładki krem.
Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać udekorowaną kolendrą.