Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlej 1 litr wody i dodaj pokrojone w cieniutkie paseczki marchew i rzepę. Możesz do tego użyć specjalnej skrobaczki lub mandoliny i pokroić warzywa cienko jak makaron. Dodaj również pokrojony w cieniutkie paseczki imbir.
Włącz gaz i doprowadź zawartość garnka do wrzenia, następnie gotuj jeszcze przez 1-2 minut na średnim ogniu. W tym czasie warzywa powinny zmięknąć, ale jeszcze pozostać lekko chrupiące.
Do dzbanka wlej pozostałą wodę i rozprowadź w niej zawartość opakowania Rodzinnej Zupy. Wlej do garnka z wodą i warzywami.
Następnie do żurku dodaj mleko kokosowe (odrobinę możesz odłożyć, przyda się do ozdobienia zupy na talerzu), chilli w ilości zgodnej z własnymi upodobaniami, sok wyciśnięty z połówki limonki i gotuj na małym ogniu przez pięć minut.
Żurek podawaj z kleksem mleka kokosowego, posypaną posiekaną zieloną cebulką, oprószoną płatkami chilli i przyozdobioną plasterkiem limonki.