Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na mniejsze cząstki.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie jabłka, podsmaż na złoty kolor.
W trakcie duszenia jabłka skrop sokiem z cytryny, ew. podlej odrobiną wody.
Kiedy zmiękną, a woda odparuje, posyp je łyżeczką cynamonu, dosyp brązowy cukier i skarmelizuj.
Na osobnej patelni podpraż orzechy, kiedy zaczną się rumienić wymieszaj je z dwoma łyżkami miodu. Zdejmij z ognia.
Daktyle pokrój w plasterki.
Płatki wsyp do garnka, dodaj pokrojone daktyle, łyżeczkę cynamonu oraz szczyptę soli. Całość zalej mlekiem migdałowym, i gotuj na bardzo małym ogniu przez ok.3-5 minut.
Gotowe płatki przełóż do miski. Wyłóż na górę jabłka. Posyp chrupiącymi orzechami w miodzie.