Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę myję, obieram i kroję w kostkę. Cebulę siekam. Papryczkę chili siekam.
W głębokim rondlu rozgrzewam olej (jedną łyżkę), przesmażam na nim cebulę.
Po chwili dodaję wyciśnięty przez praskę czosnek, a pół minuty później marchewkę i chili, podduszam kilka minut co jakiś czas mieszając.
Podlewam marchewkę wywarem i gotuję 20 minut „na wolnym ogniu” pod przykryciem.
Na chwilę przed końcem gotowania dodaje łyżeczkę koncentratu, a z kromek chleba wycinam foremką-marchewką chlebowe marchewki i podsmażam je na rozgrzanym oleju.
Zupę marchewkową miksuję i doprawiam do smaku solą. Zupa z marchewki z chili może być podana z grzankami w kształcie marchewek.