Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomarańcze umyć. Z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić na plastry, a następnie na mniejsze kawałki – ćwiartki.
Płatki owsiane wsypać do małego rondelka, zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy oraz mlekiem kokosowym.
Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie obrać granat i posiekać czekoladę.
Pod koniec gotowania dodać cynamon oraz kawałki pomarańczy (zostawiając kilka do dekoracji).
Owsiankę dosłodzić do smaku, według preferencji: brązowym cukrem, miodem lub ksylitolem.
Gotową owsiankę przełożyć do miseczek. Jeszcze ciepłą posypać kawałkami czekolady oraz pestkami granatu, udekorować plastrami pomarańczy.