Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na dnie garnka umieścić olej kokosowy
Dodać do niego kurkumę oraz cynamon. Całość podgrzać.
Do roztopionego oleju wsypać płatki owsiane, wymieszać. Zalać wodą – tak, aby przykryła ona płatki.
Owsiankę gotować na wolnym ogniu przez kilka minut – aż płatki zmiękną. W trakcie gotowania dolać nieco wody. Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki syropu z agawy, wymieszać.
Ugotowane płatki przełożyć do miseczki. Wyłożyć na nie łyżkę serka mascarpone.
Owsiankę posypać obficie owocami lasu: malinami i borówkami, dosłodzić odrobiną syropu z agawy.