Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, do czasu połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.
Do szerokiego rondla wlewamy olej (tyle, aby pączki mogły być w nim całe zanurzone) i podgrzewamy go.
Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju, aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.
Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron, na złoty kolor.
Usmażone pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem.
Kasia