Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj dużą patelnię.
Ulubioną ostrą kiełbasę (chorizo, salami) pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Poczekaj, aż tłuszcz się wytopi i dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka.
Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Uważaj żeby nie przypalić czosnku.
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w ósemki. Dodaj na patelnię, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzę. Smaż kilka minut, do odparowania wody z pomidorów.
Następnie dodaj kieliszek białego wytrawnego wina, pogotuj do odparowania alkoholu i dodaj ryż.
Podsmaż i podlewaj gorącym Bulionym drobiowym WINIARY rozpuszczonym w litrze wody (po chochli, aż ryż wchłonie bulion). Gotuj przez ok. kwadrans co jakiś czas mieszając.
Kiedy ryż wchłonie cały bulion i będzie już miękki, podobnie papryka – paella jest gotowa. Podawaj obsypaną pietruszką.