Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak przygotować wykwintne danie w krótkim czasie? Wystarczy, że postawisz na paluszki krabowe w cieście. Ich magia kryje się w prostocie wykonania, gdyż wystarczy mieć w kuchni jedynie: paluszki krabowe, jajko, mąkę, wodę mineralną i ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Usmażone na złoty kolor paluszki zachwycą nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dzięki połączeniu prostych, ale idealnie wyselekcjonowanych składników, powstaje coś, czemu nie można się oprzeć.
Paluszki krabowe w cieście — przepis dla każdego
Paluszki krabowe w cieście to idealna propozycja zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Dla tych pierwszych może być doskonałą alternatywą dla żywności typu fast food. Dla tych drugich zostać przekąską, którą można się rozkoszować przez długie minuty. Pomimo tego, że są tak pyszne, nie będziesz musiał(a) spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, aby je przyrządzić. Choć według przepisu całe przygotowanie tej pysznej przekąski będzie trwało prawie godzinę, to aż połowa tego czasu została zarezerwowana na rozmrożenie paluszków krabowych. W praktyce potrzebujesz więc tylko 10 minut na przygotowanie ciasta oraz 15 minut na smażenie. To oznacza, że w mniej niż 30 minut na Twoim talerzu pojawi się coś, czemu zdecydowanie warto poświęcić te kilka chwil.
Z czym podawać paluszki krabowe w cieście?
Paluszki krabowe w cieście doskonale sprawdzają się solo. Można ją wykorzystać jako przekąskę w trakcie zabieganego dnia lub zjeść do serialu. Doskonale komponują się także z dipem, ketchupem lub sosem tysiąca wysp. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby zrobić z nich lekki posiłek. Przykładowo może to być sałatka warzywna. Wystarczy, że do takich paluszków dodasz mix sałat, ogórka, paprykę i pomidora, a następnie całość polejesz oliwą i Twoje danie jest gotowe! Niektórzy decydują się także przyrządzić posiłek obiadowy z paluszkami w roli głównej. Będą się one doskonale komponować z ziemniakami, a także godnie zastąpią kawałek mięsa.
Przekąska na każdą okazję
Paluszki krabowe w cieście są na tyle uniwersalną przekąską, że świetnie sprawdzą się na każdą okazję. Możesz je położyć na stole podczas spotkania ze znajomymi, uświetnić nimi rodzinną imprezę lub po prostu zjeść z bliskimi w domowym zaciszu. Nic nie stoi także na przeszkodzie, aby wziąć je na wynos do pracy, szkoły lub na spacer. Choć najlepiej smakują na ciepło, to są na tyle dobre, że wielu osobom nie przeszkadza nieco niższa temperatura tych przekąsek. A Ty? Czy również pokochasz paluszki krabowe w cieście?
Paluszki rozmrozić.
Jajko roztrzepać, dodać tyle mąki i wody żeby powstało ciasto trochę gęstsze jak na naleśniki, przyprawić przyprawami do smaku.
Paluszki maczać w cieście i smażyć na złoty kolor w głębokim oleju
Iza