Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodko-wytrawne śniadanie czy podwieczorek przypominający amerykański specjał? Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego to pulchne, słodko-wytrawne placuszki, które sycą i sprawiają niebiańską przyjemność Twojemu podniebieniu. Cukiniowe pancakes cudownie wyrastają dzięki ubitym białkom i proszkowi do pieczenia. Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego warto polać łyżeczką miodu (alternatywą dla syropu klonowego) i udekorować pysznymi darami lata (np. czereśniami czy truskawkami).
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie produkty suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier, cynamon, nasiona wanilii.
W drugiej misce połącz wszystkie produkty mokre, tzn. jogurt grecki, startą cukinię, żółtka jaj i miód.
Dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
W trzeciej misce ubij białka jaj na sztywną pianę.
Pianę dodaj delikatnie do powstałego ciasta.
Smaż pancakesy na łyżce klarowanego masła na średnim ogniu.
Na porcję usmaż po 4 pancakesy. Ułóż je w wieżę na talerzu, polej fantazyjnie łyżeczką miodu i ułóż owoce na górze.