Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.
Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
Smażyć na rumiano z obu stron.