Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czas na deser dla ochłody i słodkiej przyjemności! Wypróbuj szybki przepis - na imprezę i na co dzień. Przekonaj się, jak umili Ci czas ta delikatna panna cotta z galaretką malinową WINIARY!
Zacznij od namoczenia galaretki malinowej WINIARY w zimnej wodzie. Wymieszaj ją dokładnie i delikatnie. Następnie weź garnek i podgrzej w nim śmietankę z dodatkiem kawałka laski wanilii – całość musi się zagotować. Po zagotowaniu wyłącz palnik, a zawartość garnka wymieszaj z namoczoną galaretką. Teraz wszystko precyzyjnie wymieszaj i przelej do foremek.
Po ostygnięciu, wstaw deser do lodówki – zostaw go tam aż do stężenia. Ten proces zajmuje około 2 – 3 godziny. Na sam koniec wyjmij delikatnie panna cottę i umieść ją na talerzu. Serwuj z ulubionymi owocami - najlepiej sezonowymi!
Galaretkę namocz w zimnej wodzie i wymieszaj.
W garnku podgrzej śmietankę z kawałkiem laski wanilii lub z cukrem waniliowym.
Kiedy się zagotuje wyłącz i wymieszaj z wcześniej namoczoną galaretką. Wymieszaj dokładnie i przelej do foremek.
Kiedy ostygną wstaw do lodówki aż stężeją. Ok 2-3 h. Podawaj z ulubionymi owocami.