Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryka faszerowana mac and cheese to prawdziwy rarytas, który poprawi Ci nastrój nawet w pochmurny, deszczowy dzień. Takie aromatyczne, rozgrzewające danie świetnie pasuje do zimowego lub jesiennego menu. Chcesz przekonać się, jak ono smakuje? Zobacz przepis, którzy przygotowaliśmy właśnie dla Ciebie!
Papryka faszerowana mac and cheese – comfort food na poprawę humoru
Lubisz proste posiłki, które niemal same się robią? Jeśli tak, to te papryki są w sam raz dla Ciebie. To tylko kilka składników, ale smak, jaki razem tworzą jest wart czasu spędzonego w kuchni. Na początek wystarczy ugotować makaron i wymieszać go z przygotowanym Pomysłem na… Mac and cheese. Takim nadzieniem faszeruj papryki i piecz je w piekarniku przez ok. 30 minut. Prosto i smacznie – czego chcieć więcej?
Mac and cheese to klasyczne danie kuchni amerykańskiej, które wywoła uśmiech na Twojej twarzy już po pierwszym kęsie. Choć zapewne na tym się nie skończy, bo to posiłek, od którego aż trudno się oderwać. A w połączeniu z soczystą, pieczoną papryką to prawdziwa uczta smaków – w sam raz dla Ciebie i Twoich bliskich. Smacznego!
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu al’dente.
Do garnka wlej 700 ml wody i dodaj zawartość opakowania WINIARY Pomysł na… oraz śmietankę i dokładnie wymieszaj. Zagotuj, a następnie dodaj 200 g startego sera (odrobinę sera zostaw na później) i wymieszaj. Szczypiorek posiekaj i dodaj do sosu. Możesz również dodać posiekaną paprykę jalapeno, tymianek lub/i tarty dojrzewający ser np. parmezan.
Z papryki zetnij górną część (tą z ogonkiem). Delikatnie wyciągnij gniazda nasienne i pozbądź się pestek. Skrop papryki oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Papryki nafaszeruj makaronem z sosem. Posyp pozostałem serem i przykryj czapeczką z papryki. Przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30 min