Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w dużą kostkę, a chorizo w plastry.
Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki, a paprykę w dużą kostkę.
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść we wrzącej wodzie.
Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Jak wołowina będzie zrumieniona dodaj chorizo. Całość podsmaż.
Następnie dodaj cebulę i mieszaj, aż się zrumieni.
Dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 5 minut.
Dodaj paprykę, całość oprósz mąką oraz dodaj wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Kolejno zalej mięso bulionem. Duś powoli ok. 45 - 60 minut, aż mięso będzie miękkie, ewentualnie uzupełniając płyn w ramach potrzeby.
Gulasz przełóż do miseczki, posyp poszatkowaną świeżą pietruszką i podawaj z bagietką.