Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju.
Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki.
Dodać je do cebuli. Smażyć je kilka minut, co chwilę mieszając, aż się lekko zrumienią.
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do parówek, podsmażyć je lekko.
Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać ketchup. Wszystko wymieszać.
Gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż cały płyn odparuje. Chwilkę jeszcze smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kromką chleba.