Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie płuczemy rzodkiewkę i usuwamy z niej liście i korzenie.
Rzodkiewkę trzemy na tarce o grubych oczkach bądź na cienkie plastry na mandolinie. Jajka obieramy ze skorupek. Następnie trzemy je na tarce do miski bądź kroimy w drobna kostkę. Dodajemy pieprz, sól oraz majonez WINIARY. Do smaku można dodać jeszcze trochę musztardy. Całość mieszamy, a na górze dekorujemy rzodkiewką. Świetnie smakuje na kromce ulubionego pieczywa!