Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
20 minut – zaledwie tyle czasu wystarczy, żeby przygotować pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem, która odmieni Wasze wspólne śniadania na zawsze! To znakomita alternatywa dla jajecznicy czy jajek podawanych na twardo, ale też dla klasycznych kanapek. Jeśli czujesz, że już pora spróbować czegoś nowego, przetestuj nasz przepis na pastę jajeczną z odrobiną majonezu i serka topionego. Te dwa składniki wydobędą smak jajek, zaś szczypiorek nada im nieco pikantnego posmaku.
Zacznij od ugotowania jajek. Po ostudzeniu obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój bardzo drobno. Dodaj jedną łyżkę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Posiekaj szczypiorek i dodaj do pasty. Na koniec dodaj także odrobinę serka topionego, dopraw całość solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem może być dobrą bazą do dalszych eksperymentów śniadaniowych. Sprawdź, jak będzie do niej pasować rzodkiewka lub świeży ogórek. Na pastę możesz ułożyć plaster ulubionej szynki.
Znakomicie sprawdzi się do świeżego pieczywa. Bułka pszenna lub żytnia będą z nią smakować jak nigdy. Ale jeśli wolisz wersję o mniejszej ilości kalorii, równie dobrze możesz wykorzystać chrupkie pieczywo. Dzieciakom na pewno posmakuje grzanka z pastą jajeczną. Po tej propozycji na pewno zechcecie wypróbować innych past do kanapek!
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Prosta pasta jajeczna z majonezem
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Ugotowane jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj ze świeżym pieczywem.