Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Natka pietruszki lub koperek do dekoracji
Cebulę drobno posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oleju, aż stanie się rumiana i miękka.
Fasolę odcedź i przełóż do malaksera.
Dodaj rozdrobnione suszone pomidory, cebulę, sok z cytryny, pestki słonecznika oraz majonez. Zmiksuj na gładką pastę.
Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na krakersach lub chrupkach chlebowych, z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.