Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Ryż ugotować.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.