Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makrelę obierz ze skóry i ości. Samo mięso przełóż do miski. Dodaj suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki oraz dwa jajka. Całość zmiksuj na pastę przy pomocy blendera lub malaksera.
Pozostałe jajko pokrój w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekaj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę, a warzywa konserwowe odsącz.
Do pasty dodaj pokrojone warzywa oraz zioła i całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw musztardą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.