Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Drożdże rozetrzeć z cukrem, połową ciepłego mleka i połową mąki. Odstawić. Kiedy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać resztę mąki, mleka i jajka. Po wyrobieniu dodać masło.
Posiekać cebulę, czosnek i paprykę. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso i posiekane pieczarki. Podsmażyć. Ostudzić i dodać jajko.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na nie farsz i zrolować. Pokroić na paszteciki długości około 10 cm. Każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec około 20 minut w temp. 180 stop. C.