Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę pokrój w niewielkie kawałki.
Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso mielone oraz kiełbasę. Dodaj paprykę ostrą i paprykę słodką.
Cebulę pokrój w drobne kawałeczki.
Dodaj cebulę do mięsa i dalej smaż.
Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Pieczarki umyj i pokrój w niewielkie kawałki.
Pieczarki usmaż na oddzielnej patelni na odrobinie oleju.
Gotowe ciasto francuskie pokrój na kawałki widoczne na zdjęciu. Po jednej stronie takiego kawałka natnij ok. 3 paski.
Na część ciasta francuskiego połóż łyżeczką koncentrat pomidorowy.
Na koncentrat połóż usmażone mięso mielone z kiełbasą i cebulą.
Na mięso starkuj trochę żółtego sera.
Nałóż pieczarki. Pamiętaj, aby pokrywać jedynie jedną część ciasta.
Zawiń paszteciki składając je na pół. Brzegi sklej widelcem.
W oddzielnej misce roztrzep 1 jajko z dodatkiem soli.
Przy pomocy pędzelka nałóż jajko na każdy pasztecik.
Rozłóż paszteciki na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem.
Piecz paszteciki około 25 minut, sprawdzając aby zbytnio się nie przypiekły.
Gotowe paszteciki o rumianym kolorze jedz na ciepło - wtedy są najlepsze.