Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paszteciki to danie, które często gości na świątecznych stołach. My proponujemy ich wegetariańską wersję – z czerwoną soczewicą i majonezem WINIARY, który podkręca smak farszu i nadaje mu kremowości. Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego, paszteciki przygotujecie naprawdę szybko. A jeśli jakieś zostaną w Waszych lodówkach, możecie je zamrozić. Nic się nie zmarnuje. Sprawdź ten przepis. Smacznego!
Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.
Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.
Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.
Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.