Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchew oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
Kalafior podziel na różyczki, a fasolkę potnij na kawałki.
W jednej szklance wrzącej wody rozpuść kostkę bulionową.
Warzywa gotuj w bulionie przez 10-15 minut.
Ugotowane przełóż do formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową.
Wymieszaj mleko, śmietanę, jajka, mąkę ziemniaczaną, ZIARENKA SMAKU i dopraw wszystko pieprzem.
Taką mieszaniną zalej warzywa.
Formę przykryj i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 40 minut.
Możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno z dodatkiem ulubionego sosu.