Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasztet bez pieczenia jest idealnym pomysłem na wielkanocny posiłek. Przygotowuje się go bardzo szybko, lecz trzeba wziąć pod uwagę, że pasztet musi spędzić około trzy godziny w lodówce. Gotowy pasztet można podać udekorowany natką pietruszki. Doskonale smakuje z dodatkiem sosów na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z chrzanem, z borówką lub żurawiną.
Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.
Ada