Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.