Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.
Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.
Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.
W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.
Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Jolka