Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i dopraw solą.
Piecz w rozgrzanym piekarniku w 180°C aż ziemniaki będą miękkie w środku i chrupkie od zewnątrz, czyli ok. 30 minut.
Czosnek obierz i drobno posiekaj. Chili drobno posiekaj.
Na patelni na łyżce oliwy z oliwek podsmażaj czosnek i chili przez 30 sekund.
Dodaj puszkę pomidorów i duś przez ok. 15 minut. Dopraw do smaku solą.
5 łyżek Majonezu Dekoracyjnego wymieszaj z wędzoną papryką.
Ziemniaki wyciągnij z piekarnika. Gotowe patatas bravas serwuj z sosem pomidorowym i majonezem.