Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory umyj i pokrój w cienkie cząstki, cebulę obierz i pokrój w piórka.
Z papryczek chilli usuń pestki i pokrój je w cienkie plasterki.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmaż cebulę. Następnie dodaj pomidory.
Smaż całość nie dłużej niż 1 minutę, a na koniec dodaj papryczkę chilli.
Do wrzącej, osolonej wody dodaj makaron, gotuj go na półtwardo, a w między czasie zacznij przygotowywanie sosu.
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Przygotowany sos wymieszaj z przesmażonymi pomidorami i papryczką chilli oraz pokrojoną w paski świeżą bazylią.
Do tak przygotowanego sosu dodaj gorący makaron.
Makaron z sosem przełóż na talerz i udekoruj posiekanymi listkami świeżej bazylii.
Całość skrop oliwą z oliwek.