Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie, następnie wlewamy białe wino i odparowujemy.
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, pieczarki płuczemy, a natępnie kroimy w ćwiartki i smażymy razem z kurczakiem.
Dodajemy Bulion, podlewamy gorącą wodą i dusimy do momentu aż składniki nie będę surowe (nie mogą się też rozgotować). W miarę potrzeby dodajemy przegotowaną wodę.
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu i siekamy umytą natkę pietruszki.
Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem. Każdą porcję oprószamy parmezanem, natką pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek. Sól i pieprz dodajemy według uznania.