Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw.
Czosnek obierz i posiekaj. Pomidory pokrój w paski.
Bazylię podrzyj na kawałki rękoma. Mozzarellę pokrój w małą kostkę.
Bulion warzywny WINIARY rozpuść w 100 ml wrzącej wody.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni, podsmaż przez chwilę czosnek. Następnie dodaj fasolę, pomidory, bulion i śmietanę. Dopraw pieprzem i duś jeszcze 3-4 minuty.
Po tym czasie dodaj makaron, wymieszaj całość i dodaj ser z bazylią. Kiedy ser się rozpuści danie jest gotowe.
Monika