Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój w kostkę, a następnie obsmaż ją na oliwie, aż stanie się rumiana i miękka. Zawartość opakowania z sosem wymieszaj z wodą i wlej na patelnię. Całość zagotuj. Dodaj odsączonego tuńczyka w puszce oraz groszek i duś całość ok. 5 minut na małej mocy. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane serem i bazylią.